Sound tribe

autumn rendezvous
Sound tribe
season opening

[sound tribe] propune un prim sezon de tatonare a peisajului sonor si muzical al ultimilor ani.

Va asteptam la atelierul de Vineri, 24 septembrie cu un program lejer din care nu vor lipsi:

— proiectie video: Man With a Movie Camera (“Chelovek s kino-apparatom”): filmul-manifest al avangardistului rus Dziga Vertov, colaborator al lui Eisenstein, impreuna cu care a incercat o analiza a realitatii prin camera de filmat. In ceea ce il priveste pe Vertov, acesta a creat un nou limbaj cinematografic, autonom, eliberat de literatura si teatru. A refuzat categoric modelul clasic al filmului bazat pe intriga, considerand ca „drama cinematografica este opiumul poporului”. Initial un film mut, “Chelovek s kino-apparatom” a fost sonorizat de-a lungul timpului de diversi muzicieni/compozitori, cele mai insemnate contributii fiind semnate de francezul Pierre Henry si de Cinematic Orchestra. Ca sa nu fim foarte previzibili, vom prezenta, la alegere, una dintre cele doua sonorizari.

— prezentare-manifest [sound tribe]; enuntarea catorva dintre temele muzicale pe care vrem sa le abordam; stabilirea premiselor desfasurarii atelierului muzical.

— sound-portrait Richard Skelton, detinatorul labelului (foarte) privat Sustain-Release. Cuvinte-cheie: “Memory, mark making, proximity and loss; a sense of place and the landscape (its voices, history and folklore)”. Daca in prima parte a atelierului muzica e inspirata de viata urbana, in cea de-a doua parte ne retragem in peisaj si in armonizarea muzicii cu mama natura. Va invitam sa luati cate un pix sau creion, pentru a nota (sau desena!) posibilele “locuri” imaginate/evocate. Selectie din proiectele Sustain-Release, dar si din alte pasaje sonore cu specific autumnal, realizata de Doru Mihail.

Start time: 18:00

Ce sa luati: carti, reviste, pix/creion, haine comode, un biscuit pentru ceai

Ce sa aruncati la usa: tigara.

>> Richard Skelton (as Carousell) – ‘Of Something Lost’

Добавить комментарий