Сeramica

Articolele din ceramica, cunoscute din cele mai vechi timpuri, reprezinta o imensa mostenire culturala a omenirii. Insasi cuvantul “ceramica” (de la grecescul “keramos” – argila) inseamna arta olaritului. Pe fotografiile de mai jos veti vedea opere de arta folosite in viata cotidiana, infrumusetand-o; care au fost create dupa o tehnologie de cateva mii de ani. Chinezii au inceput sa produca articole din ceramica inca din epoca neolitica, folosind deja roata olarului; egiptenii au inceput sa se foloseasca de smalt iar romanii au inceput sa decoreze vesela cu uzoare si ornamente stampilate. Exemplarele expuse pe site sunt produse in atelierele Art-Laburinth-ului, le puteti procura gata facute sau sa faceti comanda, si ele vor fi facute asa cum le cere imaginatia Dumneavoastra. Executarea unei comenzi ia in jur de o saptamana, totul depinde de cantitati.Mai multe fotografii

Kalebas

Kalebas este un fel de oala de marimi reduse, cu gura mica, destinata infuziei ceaiului din ierburi argentinian – mate. In Argentina natala aceste recipiente sunt de obicei facute dintr-un soi de dovleci curatati pe dinauntru si uscati. Experimentele cu dovlecii din Moldova au aratat ca aceste nu rezista infuziilor multiple, asa ca ne-am gandit sa afolosim argila. Ceea ce aveti in fata Dumneavoastra, sunt creatiile maestrilor nostri. Mate se bea prin pai – ocupatie destul de distractiva daca nu-ti oparesti limba.
Volumul unui kalebas este de cca 150-200 ml.

Pretul – de la 45 leiMai multe fotografii

Pialele

In aceste poze sunt aratate piale simple pentru ceai, acoperite cu smalt alb si incolor, si, cupe de forme si stiluri diferite. Cupele,spre deosebire de piale, sunt inguste si adanci ceea ce permite pastrarea mai indelungata a caldurii bauturii din ea. Acestui fapt ajuta si grosimea peretilor si densitatea materialului.
Cupa-semipiala maro, poate fi folosita cat pentru bauturi atat si pentru mancare. Daca sunteti calugar buddist, aceasta ar fi varianta optima.
Cupa cu trasee de smalt verde este executata in stil arhaic. Are peretii un pic mai grosi si margini neuniforme. In ea ceaiul se pastreaza cald iar apa rece mai mult timp.

Pretul cupelor simple – de la 70 leiMai multe fotografii

Pialele

Pialele noastre sunt facute din argila alba si rosie, decurate cu desene stampilate si smalt de diferite culori. Cele menite folosirii zilnice sunt acoperite cu smalt straveziu sau alb. Arata simplu si elegant. Peretii din exterior sunt decorate cu ornamente, luate din diferite culturi si traditii. Acele piale care o sa devina cadou sau care sunt create cu scopul de a imbogati lumea artei cu inca o opera, sunt acoperite cu smalt de diferite culori si diferite a lor combinatii. Desenele si ornamentele se executa cu pigmentii termorezistenti si se acopera cu smalt incolor.
Inaltimea pialelor e de la 4 pana la 7-8 cm, diametrul. Marimea si volumul pialelor depinde de intrebuintarea lor. Dumneavoastra puteti comanda piale micute pentru sake sau un crater pentru pilaf sau salata. Pretul pialei depinde de marimea ei si complexitatea desenului.

Pretul unei piale simple – 50 lei
Comenzile mari benificiaza de reduceriMai multe fotografii

Pialele

Aceste piale de ceai sunt decorate cu ornamente complicate si desen abstract. Facand comanda la noi, puteti veni cu desenul sau ornamentul Dumneavoastra. Comandand mai mult de 2 piale benificiati de reducere.
Volumul 100-150ml

Pretul pialelor de acest gen — 100 leiMai multe fotografii

Pialele

Aici puteti observa piale execuate cu aplicarea a diferitor tehnologii decorative. De exemplu, in argila celor trei piale ce stau pe masa, a fost adaugat nisip. Acesta le da peretilor o rugositate specifica si le accentueaza caracterul arhaic. Pentru piala cu doua capete, a fost folosita tehnologia ornamentului decupat. Pentru smaltuirea ei s-au amestecat smalturi din diferite game colore. In ea se pot servi stafide, nuci, etc.Mai multe fotografii

«Loch-Ness»

Piala-luntre «Loch-Ness»,se foloseste cat pentru bauturi atat si ca recipient pentru dulceata, halva, etc. O piala de genu dar cu randuri de gauri mici la fund, se foloseste ca saponiera.
Pretul – 50 lei

Cupele si pialele acoperite cu smaltul alb,albastru si verde,arata ca niste pietre din padure acoperite cu muschi si licheni si costa 75lei\buc.Mai multe fotografii

Luminari

Este placut sa stai seara la lumina lumanarii, mai ales cand nu trebuie sa-ti faci griji cum si unde sa pui lumanarea si unde o sa picure ceara. Lumanarile turnate in piale – varianta optima in orice imprejurime. Ceara de pe ele nu picura pe haine, mobila, covoare, ele nu prezinta pericol incendiar, dau o lumina misterioasa ce nu orbeste, facand comanda la asa o lumanare puteti fi sigur ca o sa aveti o lumanare unica si, dupa ce arde pana la urma, eniti ea in Art-Labyrinth si noi ii punem fitil si-i turnam ceara noua.

Pretul lumanarii – de la 50 lei.
Lumanarea pestrita isi asteapta stapanul si costa 75 leiMai multe fotografii

Сeainic

Intrand in incaperea Shambalei sa serviti un ceai, atrageti atentia asupra ceainicilor in care acesta se serveste. In Art-Labyrinth n-o sa gasiti doua ceainice identice. Fiecare din ele este unic prin stilul, forma, desenul si ornamentul sau. Ceainice japoneze, chineze, europene, opere proprii si cele facute dupa descrierea clientului – toate aceste se fac aici, in Art-Labyrinth. Pentru decocorarea si infrumusetarea ceainicilor noastre, folosim ornamente si uzoare stampilate, smalt de culori diferite, dar si experimentam cu formele recipientelor, combinand stilurile sus-descrise.
Volumul mediu – 0,5 l

Pretul de la 250-300 leiMai multe fotografii

Сeainic

Aceste ceainice sunt intruchiparea fanteziei maestrilor nostri.Puteti observa cat de diferiti sunt prin stil, forma si culoare. Puteti face comanda pentru un ceainic utilitar sau unul decorativ care o sa infrumusetze interiorul casei Dumneavoastra.Mai multe fotografii

Сeainic

Un ceainic decorativ, realizat in stilul propriu (argila rosie, ornament alb) si unul util, chinezesc. Primul isi astepta stapanul si costa doar 150 lei, al doilea nu se vinde (ii place prea mult autorului, n-am reusit s-o conving) dar puteti sa faceti comanda pentru unul asemanator, o sa va coste 1000 de lei. Exact, si asta pentru ca anume ceainicile chinezesti sunt cele mai problematice in executare. Dar putem si negocia….

Добавить комментарий